Utomhusbelysning i trädgården

Utan trädgårdsbelysning ingen trädgård. I varje fall inte under den mörka årstiden. För under en stor del av tiden lever vi i mörker och kan alltså inte se vår trädgård.

Utomhusbelysning för en stämningsfull trädgård

Ljus i trädgården gör att man kan sitta ute längre på kvällarna. Och utomhusbelysning gör att man året om kan titta på trädgården inifrån. Det gör inte bara att man känner sig trygg. Man kan också njuta mer av trädgården, inifrån. Och sist men inte minst är ljus förstås funktionellt. Ljus gör att du kör in på rätt uppfart, kan se gångstigen till framdörren och hittar nyckelhålet för att låsa upp. Med rätt utomhusbelysning kan du alltså njuta mer av din trädgård eller altan. Men vad är viktigt att känna till när man skaffar utomhusbelysning?

12 volt och 230 volt

Det finns utomhusbelysning som baserar sig på 12 volt och på 230 volt. För att installera belysning som baserar sig på 230 volt krävs en behörig elektriker. in-lite har utomhusbelysning som baserar sig på lågspänning, 12 volt. Den typen av trädgårdsbelysning kan du eller din trädgårdsmästare själv installera. Lågspänningskablarna är fullständigt säkra, till och med om en kabel skulle skadas. De behöver alltså inte, såsom kablar på 230 volt, grävas ned minst 60 centimeter under markytan. Du kan arbeta in 12-voltskablarna direkt under gatstenen eller lägga dem i rabatterna och täcka dem med lite jord. En trygg idé, speciellt om man har lekande barn i närheten eller husdjur som gillar att gräva i marken. Om stora avstånd behöver överbryggas i trädgården lämpar sig in-lite-systemet också. Till det har vi en kraftigare 12-voltskabel.

LED-belysning är inte dyrare

LED-belysning har de senaste åren förbättrats enormt vad det gäller effektivitet och är numera det mest miljövänliga och energisnåla sättet att belysa utomhusutrymmen med. Trots att inköpspriset (än så länge) ofta är högre, visar sig LED-belysning i de flesta fall vara förmånligare i längden. Eftersom LED är energisnålare än traditionella ljuskällor kan man i allmänhet använda sig av en billigare transformator och kabel*.

Buitenverlichting in je tuin onmisbaar

Tack vare den lägre energiförbrukningen kommer din energiräkning också att sänkas. Och eftersom LED-belysningen har en mycket längre livslängd än traditionella ljuskällor, har du inga kostnader för byte av ljuskällor i dina armaturer.

* Beroende på armaturernas totala effekt i din belysningsplan

Fem års garanti

in-lite-produkter finns att köpa hos våra serviceinriktade samarbetspartners som är specialiserade på inredning av utomhusutrymmen. Vi utvecklar själv våra armaturer för att kunna garantera en hög kvalitet på våra produkter. Våra produkter kommer därför med fem års garanti.

Broschyr

Vill få idéer om hur du kan belysa din trädgård eller altan? Titta då i vår broschyr eller ta en titt på våra tre inspirationsträdgårdar. Känner du dig inspirerad? Vi berättar gärna hur du kan ta fram en belysningsplan för din egen trädgård.

Var kan man köpa våra produkter

in-lite-produkter finns att köpa hos våra serviceinriktade samarbetspartners som är specialiserade på inredning av utomhusutrymmen. De är sakkunniga och professionella. Hitta enkelt en återförsäljare nära dig eller fråga din trädgårdsmästare.