Underhåll

Precis som resten av trädgården måste in-lite-belysningen underhållas. Dessa enkla tips hjälper dig hålla dina utomhuslampor i gott skick under en lång tid.

Rengöring av dina trädgårdslampor

Torka av dina trädgårdslampor med en ren trasa och varmt vatten en gång per år, till exempel på våren. Stäng för säkerhets skull av strömmen. Det ska du alltid göra för armaturer som är anslutna till 230 volt!

Underhåll av rostfritt stål

Även om rostfritt stål är rostbeständigt kan smutsavlagringar, gödsel eller salt ändå orsaka rost. Därför finns det ett särskilt underhållsmedel tillgängligt för armaturer som innehåller delar av rostfritt stål: INNOSOFT B570/INNOSOFT B580. Behandla armaturen med detta rengörings- och skyddsmedel direkt efter monteringen och upprepa det helst en gång om året. Om det ändå skulle uppstå oxidation kan du också behandla det med detta medel. Läs mer om det i broschyren eller be om information hos återförsäljaren eller trädgårdsmästaren.

Innosoft
Onderhoud

Byta lampor

Om du har en trädgårdslampa med en halogen- eller glödlampa får du räkna med att regelbundet (beroende på hur ofta och länge som belysningen är på) byta lampa. Det behövs inte för våra LED-lampor.

Säsongsbelysning

På vintern ser trädgården annorlunda ut än på sommaren. Våren och hösten är rätt tid att ta en kritisk titt på belysningen i din trädgård. Måste den anpassas?

Ha i åtanke att du på vintern kommer att befinna dig mer sällan i trädgården och oftast kommer att se trädgården inifrån huset. Under dessa mörka månader har du mycket glädje av en ljuspunkt i den bortersta delen av trädgården. Den ger dig möjlighet att se hela trädgården från huset och erbjuder, utöver den stämningsfulla effekten, en känsla av säkerhet. På sommaren kan du däremot framhäva din altan och blommande växter. Vår belysning är lätt att flytta vilket ger dig möjlighet att enkelt ändra din belysningsplan. Även din trädgård är en levande enhet.