Installera transformatorn

Transformatorn är en viktig del av systemet och måste ha tillräcklig kapacitet. Du kan enkelt beräkna om transformatorn räcker till genom att lägga ihop effekten (watt) för alla armaturer i din belysningsplan.

Tips för installation av transformatorn

  • För bästa möjliga ljusstyrka bör man belasta transformatorn med max 90 % av den totala kapaciteten. Idealiskt är att belasta en 56 watts transformator med maximalt 50 watt från armaturer.
  • Fäst transformatorn på en (murad) vägg eller påle. Placera den inte för nära ett bevattningssystem eller liggande i en rabatt.
  • Anslut alltid kabeln till transformatorn med kabelskor (levereras alltid tillsammans med transformatorn). Om man inte gör det kan transformatorn bli för varm och eventuellt skadas.
Transformator kabel aansluiten
Transformator
  • Placera aldrig ljussensorn på en plats där den kan påverkas av konstljus, till exempel strålkastare, gatljus eller din egen trädgårdsbelysning. Viktigt! Det genomskinliga höljet skyddar ljussensorn ännu bättre mot fukt, ta alltså inte bort det.
  • Ställ helst in transformatorn på önskat antal drifttimmar (timer) i kombination med ljussensorn. Från solnedgången är belysningen då bara på under den inställda tiden; på så sätt spar man energi.